Alles
Willem Wever is het populair-wetenschappelijke programma dat antwoord geeft op brandende vragen van kinderen.nl

Hoe maakt Streetlab een filmpje? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Sophie is 11 jaar en woont in Woerden. Ze wil graag vlogger worden en filmpjes maken die mensen vermaken. Ze is erg benieuwd hoe Streetlab die maakt. Het programma Streetlab wordt gemaakt door ...

Wetenschap: Kan een trein net zo snel gaan als een vliegtuig? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Hoe cool zou het zijn als een trein net zo snel gaat als een vliegtuig? Dat lijkt onmogelijk, maar het Science Center van de TU Delft laat zien dat het toch kan!

Wat is Carnaval? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Carnaval wordt in ons land vooral in Limburg en Brabant gevierd maar ook in andere plaatsen waar veel Katholieken wonen. Mensen verkleden zich en er worden prachtige optochten gehouden.

Willem Wever Challenge: Basisschool Het Startpunt Ede (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

De Willem Wever Challenge wordt deze week gespeeld in Ede. Romy uit groep 7/8 van de Het Startpunt heeft haar juf uitgedaagd voor de Willem Wever Challenge.

Hoe worden vrachtwagens gemaakt en getest? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Tieme is 10 jaar en woont in het Friese Damwoude. Hij houdt van vrachtwagens bouwen en vrachtwagengames. Maar vooral om met zijn vader mee te rijden in zijn vrachtwagen! Later wil hij vrachtwagench...

Wetenschap: Wat gebeurt er tijdens een dijkdoorbraak? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Diederik laat zien wat er gebeurt als een dijk doorbreekt. Hij is op een onderzoeksterrein waar dijkdoorbraken nagedaan kunnen worden.

Wat moet je allemaal doen als je in een dierenasiel werkt? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Ilse wil heel graag weten wat je moet doen in een dierenasiel. Het is de droom van haar om later te werken in een dierenasiel. Vooral het helpen vinden van een nieuwe woonplek voor dieren vind ze m...

Waarom scherven geluk brengen, maar een gebroken spiegel niet? (KRO-NCRV)

Fragment uit Willem Wever

Jarenlang was het in Griekse restaurants een traditie om na het eten borden op de grond te gooien. Je gaf daarmee aan dat je heerlijk had gegeten. Tegenwoordig is dit op veel plekken verboden. De R...