Alles
Verhalen die het waard zijn te vertellen.nl

Ondergang van De Astrid (VPRO)

Fragment uit ..met hart en ziel

Pieter en Ineke de Kam vertellen over hun tweemaster Astrid, waar ze hun ziel en zaligheid in hadden gelegd. Maker: Marten Minkema.

De liefde van zijn leven (VPRO)

Fragment uit ..met hart en ziel

Kunstenaar Cor van Elven vertelt bij het graf van zijn overleden echtgenote over zijn liefde van zijn leven. Hij doet dit via de microfoon van verslaggever Marten Minkema.

Een nieuw hart (VPRO)

Fragment uit ..met hart en ziel

Henriette de Haan onderging al op jonge leeftijd een toen nog nauwelijks uitgevoerde open hartoperatie. Op latere leeftijd begaf haar hart het weer en kreeg ze een pacemaker. Maar bij de pakken nee...

Plakkertjes (VPRO)

Fragment uit ..laat het los

Plakkertjes zijn reuze handig om de boel te labelen, ordenen en zo bij elkaar te houden. Maar niet als ze telkens loslaten! Samenstelling: Marten Minkema.

Schaatsroes (VPRO)

Fragment uit ..laat het los

Als Marnix ten Kortenaar schaatst, vergeet hij alles om zich heen. Hij is anders gezegd helemaal los van de wereld. Een reportage gemaakt door Gerrit Kalsbeek.

De potvis (VPRO)

Fragment uit ..laat het los

Wat is dat toch met sommige dieren, dat ze van die… gevoelens in mensen oproepen. Paarden doen ‘t. Honden doen ‘t. Maar walvissen kunnen er ook wat van. Nou hebben de meeste mensen waarschijnlijk n...