Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Keuringsdienst van Waarde

Slakken maken met Alain Caron

23 apr 2015 15:58

• KRO •

Ajouad maakte samen met chefkok Alain Caron escargots de Bourgogne. Slakken volgens traditioneel recept, zoals Alains moeder, grootmoeder en overgrootmoeder ze bereidden. Simpel en ‘verrukkelúk’. Je kunt deze slakken ook zelf maken, want Alain deelde zijn recept met ons.   Ingrediënten - Verse slakken (verzeker je ervan dat de darmkanalen van de slakken leeg zijn) Voor de bouillon: - Wortel - Selderij - Knoflook - Peterselie - Laurier - Tijm - Witte wijn - Peper - Zout Voor de kruidenboter: - Roomboter - Peterselie - Sjalotjes - Knoflook - Ricard - Zout - Peper   Bereiding Maak een bouillon met de bovengenoemde ingrediënten (hoeveelheid naar smaak invullen). Als de bouillon voldoende is getrokken laat je de slakken er ongeveer anderhalf uur in koken. Maak ondertussen een kruidenboter van de bovengenoemde ingrediënten (hoeveelheid naar smaak invullen). Haal de slakken uit de bouillon en laat ze afkoelen. Haal ze vervolgens voorzichtig met een draaibeweging uit de huisjes en verwijder de darmen. Maak de huisjes goed schoon. Vul ze vervolgens eerst met een laag kruidenboter, dan met de slak en tot slot met nog een laag kruidenboter. Plaats de slakken met de opening naar boven 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Tip: Eet de slak net als Ajouad en Alain met een broodje die je nog eens goed door de kruidenboter haalt. Slak er bovenop en: bon appetit!

Keuringsdienst van Waarde >