Demaatschapfamilie carousel missed 1483458504

De familie Meyer bestaat uit vader Matthias, moeder Mieke en vier zoons. Leer de personages uit de dramaserie De maatschap kennen.

De vierdelige dramaserie over een Nederlandse advocatenfamilie is geïnspireerd op de familie Moszkowicz. Net als de bestaande familie is er een patriarch met vier zoons, die allemaal in de advocatuur werkzaam zijn.

Matthias Meyer

demaatschapmatthias

Het hoofd van de familie Meyer, Matthias (Pierre Bokma), is een overlevende van Auschwitz. Dit dramatische verleden heeft een grote invloed op zijn persoonlijkheid: hij is een dominante man, die de identiteit van zijn zoons wil bepalen.

Mieke Meyer

demaatschapmiekezoons01

Mieke (Katelijne Verbeke) ontmoet Matthias op jonge leeftijd, wanneer hij terugkomt uit Auschwitz. Hij kan geen kant op en komt terecht op de boerderij van Miekes ouders. De vonk springt over en ze stichten een gezin. Mieke ontfermt zich over de verzorging van hun zoons.

Theo Meyer

demaatschaptheo

Theo (Daan Schuurmans) is in eerste instantie een lastpak, maar wordt het lievelingetje van zijn vader. Totdat hij toch weer de fout in gaat...

Jakob Meyer

demaatschapjakob

Jakob (Xander van Vledder) trekt het meest op met zijn broer Aron. Hij probeert vooral de familie bij elkaar te houden, om de familiezaak te redden.

Aron Meyer

demaatschaparon

Ook Aron (Diederik Ebbinge) is geen lieverdje; hij is in de veronderstelling dat hij een betere advocaat is dan zijn broers Theo en Benjamin. Hij is 'ouder en ervarener'.

Benjamin Meyer

demaatschapbenjamin

Wanneer Theo de positie van favoriete zoon verliest, krijgt Benjamin (Guy Clemens) deze status. Hij is een advocaat die graag de randen van de wet opzoekt.


Kijk de afleveringen van De maatschap

Wil je op de hoogte blijven van het laatste serienieuws? Ga naar npo.nl/series