Daniel holden 2  sundance film carousel missed 1496161272

Rectify vertelt het verhaal van Daniel Holden, die na negentien jaar dodencel op vrije voeten komt. De reden: nieuw DNA-bewijsmateriaal.

Daniel Holden heeft bijna twintig jaar vastgezeten, omdat hij verdacht werd van de verkrachting en moord op zijn vriendin. Maar zijn veroordeling wordt teniet gedaan door nieuw DNA bewijs. Van de ene op de andere dag wordt Daniel teruggeworpen in een maatschappij die hem totaal vreemd is. 

Zijn hele volwassen leven heeft hij achter tralies doorgebracht en heeft hij zich voorbereid op de dood, maar nu moet Daniel de zin in het leven weer zien terug te krijgen. Terug in de harde realiteit van het dagelijks leven, wordt hij geplaagd door zijn verleden en is zijn toekomst onzeker. 

Rectify serie NTR

Zijn familie heeft het er moeilijk mee en veel van zijn oude kennissen bekijken hem met argwaan. Velen geloven zelfs nog steeds niet dat hij onschuldig is. Al gauw ontdekt Daniel dat er in het oorspronkelijke politieonderzoek fouten zijn gemaakt.

Geheimen beginnen aan het licht te komen die een bedreiging vormen voor de machtspositie van mensen die destijds bij het proces betrokken waren. Wat is er die gruwelijke nacht nu echt gebeurd? Vriend en vijand doen er alles aan om daar achter te komen.

Rectify, vrijdag 9, 16 en 23 september 2016, 2 afleveringen per avond, 22.00 uur, NTR, NPO 3 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste serienieuws? Ga naar npo.nl/series