Riphagenhoed carousel missed 1481198750

Op 1 januari 2017 start de VPRO met de driedelige serie over Jodenjager Riphagen. Leer de personages uit de serie kennen.

Riphagen is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar vooral een fervent Jodenjager. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Lees meer

Kijk alle afleveringen van Riphagen

Andries Riphagen

riphagen

Jeroen van Koningsbrugge speelt Riphagen, een Amsterdamse crimineel. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog collaboreert hij met de Duitse bezetters en werkt voor verschillende Duitse instanties. Hij vertelt Joden dat hij aan hun kant staat en verraadt ze vervolgens aan de Duitsers. Zijn bijnaam is 'Al Capone', naar de beruchte Amerikaanse gangster.

Jan van Liempd

riphagenjan

Kay Greidanus neemt de rol van Jan op zich. Jan is een jonge politieagent bij de Sicherheitsdienst en lid van de verzetsgroep van Gert van der Veen. Wanneer hij ontdekt op welke manier Riphagen Joden verraadt, opent hij de jacht op hem.

Lena van Liempd

riphagenlena

Sigrid ten Napel is Lena, de vrouw van Jan van Liempd. Ze weet niet dat Jan een verhouding heeft met Betje. 

Betje Wery

riphagenbetje

Anna Raadsveld speelt Betje. Zij probeert haar Joodse familie te redden door de verzetsgroep van Gert van der Veen aan Riphagen te verraden. In ruil daarvoor belooft Riphagen haar familie te sparen.

Greetje 

riphagengreetje

Lisa Zweerman is Greetje Riphagen, de vrouw van Andries. Ze werkt als serveerster in een koffiehuis. Lisa valt voor deze spannende, charmante man. Riphagen maakt haar wijs dat hij Joden helpt.

Ten slotte is er een belangrijke rol voor Peter Blok. Hij speelt Gert van der Veen, een beeldhouwer. Tijdens de oorlog leidt hij een verzetsgroep in Amsterdam, die onder andere illegale persoonsbewijzen verstrekt. 


Kijk alle afleveringen van Riphagen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste serienieuws? Ga naar npo.nl/series