dsc8206 2 carousel missed 1496154625

De KRO-NCRV maakte de dramaserie Petticoat, over de Groningse Pattie die de showbizz in gaat.

De serie, met liedjes van componist Henny Vrienten, is gebaseerd op de gelijknamige succesmusical en vertelt het humoristische verhaal van de Groningse Pattie (gespeeld door Abbey Hoes).

Kijk alle afleveringen van Petticoat

De jaren ’50: Samen met haar vader (Hajo Bruins) woont Pattie in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en ze de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

Petticoat

Maar het leven in de grote stad is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden. Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (Jason de Ridder), en wordt ze tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (Kay Greidanus). Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen...

Naast Abbey Hoes en Hajo Bruins spelen in Petticoat Anneke Blok (als tante Gerda), Freek Bartels (als Maurice), Marlijn Weerdenburg (als Mimi), Alex Hendrickx (als Peter), Kay Greidanus (als Willem) en Martijn Fischer (als Fred). De serie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardeman en wordt geregisseerd door Pim van Hoeve en Thomas Korthals Altes.


Kijk alle afleveringen van Petticoat

Wil je op de hoogte blijven van het laatste serienieuws? Ga naar npo.nl/series