Alles
Rambam probeert op creatieve wijze te onderzoeken of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug...nl

De dolfijnenrukker (VARA)

Fragment uit Dolfinarium

Met veertien mannetjes bij elkaar, verblijven de dolfijnen in het Dolfinarium niet helemaal onder natuurlijke omstandigheden. Gelukkig is er een manier waarop ze, ahem, aan hun trekken komen.

De ondergrondse wereld van loodgieters (VARA)

Fragment uit Loodgieters

Eerst de glazenwassers, nu de loodgieters! Blijkbaar zit er meer concurrentie achter de tarieven van loodgieters dan je denkt.

Must see: RamBams prijswinnend nepbedrijf! (VARA)

Fragment uit Succes Awards!

Rambam presenteert hun nepbedrijf aan de organisatie van de Business Award. En dat verrassend soepel.

De weeshuisindustrie ontmanteld (VARA)

Fragment uit Voluntourism

In Derde Wereldlanden schieten weeshuizen als paddenstoelen uit de grond. Rambam gaat op onderzoek uit over de noodzaak van deze instellingen.

Dit is de NLse vleesmaffia (VARA)

Fragment uit Kalverliefde

Duizenden stierkalfjes worden jaarlijks over de kling gejaagd omdat er geen geld aan verdiend kan worden. Hoe werkt dat precies?

Vloggers gebruikt voor suikerreclame kinderen (VARA)

Fragment uit Kindermarketing

De voedselindustrie gebruikt vloggers om regels te omzeilen rond reclame maken met suikerhoudende producten voor kinderen. Rambam onderzoekt wat zij zelf vinden van hun roel.

Zo kun je medicijnen zonder recept bestellen (VARA)

Fragment uit Dokteronline

In Rambam gaat men undercover bij dokteronline.nl waar men regels omzeilt om zo zonder recept medicijnen te kunnen verkopen.

Undercover bij het Dolfinarium (VARA)

Fragment uit Dolfinarium

Veertien mannetjes dolfijnen leven een groot deel van hun leven in een klein, chloorhoudend bassin en niet in de natuurlijke omgeving van zestien miljoen liter zeewater.