Rundfunk   links tom van kalmthout  rechts yannick van der velde  fotograaf   stijn hoekstra 1 carousel medium 1439190076

Rundfunk op NPO 3

Absurdistisch, bizar, onethisch, lomp, snoeihard en op zijn tijd een flirt met poëzie. Dat is Rundfunk!

De twee beste vrienden Erik en Tim zitten op een totaal geflipte middelbare school. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ‘30, de conrector speelt het liefst met de borsten van de Chinese maaltijdbezorgster en de tekenlerares betrekt alles op haar ongeremde geilheid. 

Rundfunk tijdens 3Lab
De vijf afleveringen van de KRO-NCRV-serie van Rundfunk zie je tijdens de 3Lab-week. In deze week zien een aantal vernieuwende programma's op NPO 3 het levenslicht. Bekijk het overzicht van de programmering van de 3Lab-week en je weet welke programma's er voorbij komen. 

Crème de la crème
Rundfunk is bedacht en geschreven door Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. Ze kennen elkaar van school dus kunnen putten uit een mooie bron ervaring. De cast van Rundfunk wordt aangevuld met de crème de la crème van de acteerwereld, zoals Pierre Bokma, Kees Hulst, Lineke Rijxman en Marieke Heebink.

Geef 8!

Rundfunk, vanaf 10 augustus, 20.35 uur, NPO 3


Reageer

Reacties

ruben_van_leeuwen@hotmail.com
8 december om 20:28 uur
Geachte Jeroen, Je kan de humor er niet van inzien en het niveau daarvan kan je ook al niet bevatten. Hoe komt het dan zo dat jij je gehandicapte neefje aanbied om humor te creëren en Jezus Christus roept om je reaguursel kracht bij te zetten, getuigt dat dan wel van een hoger niveau? Eerder is er helemaal geen sprake van enig niveau. Waarschijnlijk is er tijdens je glaasje azijn nuttigen nog iets in je keel blijven steken en doorgeslagen als een tunnelvisie die uitmondt in een "als ik het niet leuk vind, is het voor heel tv-kijkend Nederlandse kijker bagger". Pak liever nog een glaasje azijn en een bordje augurken laat de tv uit en ga kantklossen.
welcker@planet.nl
5 oktober om 16:10 uur
Hoezo een vernieuwend programma? Die stereotype Duits leraar kennen we nu toch wel een keer, net als de gekke geleerde in tekenfilms die nog steeds steevast een Duits accent heeft. Zucht. Kunnen de makers echt niet wat originelers bedenken? Vlijmscherpe humor? Eerder nogal achterhaald. Maar ja, als de Duits leraar van mijn zoon de filmpjes al laat zien in de klas...
Maxemillian
9 december om 12:11 uur
Beste Jeroen, Hier heb je een schep... Kan je het zand uit je vagina halen.
Joost
2 december om 18:05 uur
Hilarisch. Zelden zo gelachen en genoten van absurdistische humor. Jiskefet meets Monty Python. @ Jeroen: smaken verschillen dus. Graag méér Rundfunk!!
Tim
28 november om 15:59 uur
Heerlijk programma, veel en hard gelachen. Dit soort tv is JUIST nodig, een platform waar grappen gemaakt kunnen worden over taboes. Maakt je bewust waar je staat als maatschappij, zet je aan het denken! Althans, ik werd getriggerd weer eens goed na te denken over een aantal zaken. Nuanceert je eigen mening. Daarnaast is het heerlijk om te lachen om zwarte humor. Ik vind de gehele opzet geslaagd en het acteerwerk ook goed. Maar ik begrijp best de verzuurde reacties, dergelijke humor is niet voor iedereen. Ik vind persoonlijk zwartgallige humor een goed medium om zaken ter sprake te brengen, dan moet het soms gewoon hard en over de grens zijn om je na te laten denken.
Ruben
20 september om 14:42 uur
Beste Jeroen, zoals je het zelf al mooi formuleerde, humor is relatief. Dit betekend dat je net zo goed je mening voor je kan houd. P.S. ik hoop dat je op een legoblokje gaat staan.
Frans
29 augustus om 11:32 uur
Die Jeroen en Kees 24 snappen er echt helemaal niks van, simpele zielen. Dit programma is echt fantastisch en slaat de spijker volledig op z'n kop. Als je dit soort geniale grappen al niet meer zou mogen maken zouden we in een enge maatschappij wonen. Ik heb zelden zo hard gelachen om een programma en heb ze ondertussen allemaal al 3 keer gezien. Bedankt voor deze geweldige uitzendingen en ik hoop oprecht dat er nog veel zullen volgen.
Pieter
24 augustus om 02:24 uur
Beste wat ik sinds tijden heb gezien. Zo is humor bedoeld.
Kees24
17 augustus om 21:06 uur
Joden als vuilnis en negers als apen neerzetten met een humor sausje. Wat Rundfunk nu doet is exact , maar dan ook exact hetzelfde als wat Goebbels deed ! Walgelijk ! Als je niet beseft dat discrimineren met humor nog steeds aanzet tot discriminatie, moet je wel vreselijk naïef zijn.
Fred
17 augustus om 20:22 uur
Dit is humor! Absurdistisch in de lijn van Monty python. Het leven uitvergroot en pijnlijk weerspiegelt. Ik wil meer afleveringen!!!
Jeroen
14 augustus om 04:11 uur
Ik snap dat jullie graag "hip" enzo willen zijn, maar dat Rundfunk slaat echt zo de plank mis dat ik me af vraag of jullie ooit eerder in jullie leven een echt stuk hout hebben gezien. Nee even serieus, er is dus oprecht iemand geweest die deze afleveringen heeft gezien en die dit heeft goedgekeurd? Ik zou bij deze graag mijn geestelijk gehandicapte neefje willen aanbieden als plaatsvervanger voor deze ontzettende drol. Ik bedoel ik snap dat jullie een soort van Jiskefet meets New Kids meets 'de middelbare school' proberen te maken, maar dit kan toch echt niet? Humor is relatief, dat snap ik, maar er bestaat toch een soort van algemeen niveau voordat iets goedgekeurd mag worden voor uitzending? Jezus christus dit is me een potje tenenkrommend. Hoeveel mensen hebben hier wel niet aan meegewerkt, 100? Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel mensen bij elkaar te vinden die zo een slecht gevoel voor humor hebben? Is er dan niemand die tijdens de opnames gewoon weg liep omdat hij/zij het niet meer kon hebben? Ik kijk nog liever drie uur RTL Boulevard dan dat ik 5 minuten Rundfunk moet aanzien. En wie heeft die naam überhaupt bedacht, een of ander veels te duur marketing bureau? Mijn en jullie belastinggeld gaat hieraan op... Dan heb ik nog liever dat we daar een of ander geldgraaiende ABN-AMRO topman mee subsidiëren. Bij deze zou ik de divisie bij de NPO die verantwoordelijk is voor deze ongein graag willen vragen om gewoon een andere baan te zoeken. Je hebt waarschijnlijk een studie Communicatiewetenschappen of iets anders nutteloos gedaan dus ik snap dat de banenmarkt niet erg fijn is, maar geloof me: dit is niet jullie ding. Het meest bizarre is nog wel dat jullie uiteindelijk allemaal betaald worden met overheidsgeld en het gore lef hebben om zoiets ontiegelijk slechts te produceren, terwijl er in Nederland daadwerkelijk gezinnen onder de armoedegrens leven. Schaam jullie. PS: Ik snap dat deze anonieme reactie redelijk makkelijk is, maar dat maakt jullie programma niet minder kut.
Kwak
11 augustus om 20:47 uur
Ik herken mij in de twee grappige momenten en de clichés van Jafar. Ik zal dan ook wel jaloers en betweterig zijn. Maar...beter dat dan mensen hier ongefundeerd voor uitmaken. Ik had ook het gevoel dat de heer in de hoofdrol met de rode trui een beetje achterbleef wat betreft de acteerprestaties...
schapentaxi
11 augustus om 16:58 uur
Wat een geweldige televisie. BAM !! Keihard gelachen. Dit is veel te eigen om met Jiskefet te kunnen vergelijken. Ik kijk nu al uit naar de volgende afleveringen. Thx guys !! Btw. Jaloerse en betweterige azijnpissers zoals Jafar bestaan natuurlijk ook. Producten van de participatiewet. Niets van aantrekken.
Jafar
11 augustus om 10:49 uur
Ah dat is Yannick van de Velde zelf dus. Sorry dan Yannick, maar ik denk persoonlijk dat je het achter de schermen beter doet.
Jafar
11 augustus om 10:43 uur
Ik heb 2 keer gelachen: 1 keer om het meisje en de boksprong en 1 keer om Pierre Bokma. Ik denk dat o.a. de hoofdacteur met het donkere haar (sorry, ik kon zijn naam niet terugvinden in de aftiteling omdat npo het scherm afsluit zodra je op pauze klikt...) de boel nogal verstiert. Het is duidelijk een theateracteur. Als het wordt overdaan, verliest het vrees ik zijn kracht. Het cliché van het lompe, dikke meisje dat alles eet wat haar pad kruist, deed ook weinig voor me. De serie heeft potentie maar moet echt nog uitgefilterd worden.
NPO 3
10 augustus om 11:43 uur
Hoi Thessa, dat is Claire Bender. Je kent haar misschien van SpangaS, of van Lover of Loser. Hier is haar wikipedia pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Claire_Bender. Groetjes!
Thessabosch
27 juli om 19:48 uur
Ik herken er namelijk ergens van maar kan echt niet voor me halen waarvan . Irritant haha
Thessabosch
27 juli om 19:47 uur
Kan iemand mij alsjeblieft vertellen hoe die jongere actrice heet . De blonde ? Alvast bedankt