Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Download

Landinwaarts

Landinwaarts

24 sep 2015 19:20

NTR • 25 min

Dieuwertje Blok ontdekt de Zeeuwse volkssport krulbollen en gaat op pad met modeontwerper Monique Collignon. Petra Possel volgt een fermentatieworkshop. Fermenteren is het laten rotten van voedsel.

Met: -De volkssport krulbollen is al sinds de middeleeuwen ongekend populair in Zeeuws-Vlaanderen. Dieuwertje Blok ging naar Zeeuws-Vlaanderen en besprak daar hoe deze sport op de nationale kalender is te krijgen. -Vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood - veel dingen uit ons dagelijks dieet zijn gefermenteerd. Fermenteren is het op een speciale manier door bacteriën laten rotten, om het voedsel zo op een duurzame en gezonde manier langer te kunnen bewaren. Hoe dat precies in zijn werk gaat en of dat allemaal wel lekker is, leert Petra Possel in een fermentatieworkshop. -Dieuwertje bezoekt met modeontwerper Monique Collignon de spectaculaire tentoonstelling Life is Art, Art is Life van de talentvolle Chinese kunstenaar Song Dong in het Groninger Museum. Twee jaar geleden ging Collignon failliet. Monique Collignon vertelt over verlies, over hoe belangrijk musea voor haar zijn, wat ze herkent in de kunst van Song Dong en hoe ze zich sterker voelt dan ooit.

Landinwaarts >