Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Koken met Van Boven

Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied

29 feb 2016 20:25

VPRO • 25 min

Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd.

Vroeger was alles beter... in elk geval de witlof. Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. Yvette doet een experiment met de wortel van de witlof, cichorei. Verder gaat ze met Piet Ruijter vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Een exotische zoetwatervis die het goed doet in de wateren rond Amsterdam maar vreemd genoeg nauwelijks gegeten wordt.

Koken met Van Boven >