Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Koken met Van Boven

Inmaken en wecken

Vr 28 jul 20:00

VPRO • 24 min

Yvette van Boven maakt: geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, Pimm's en kruiden om te bewaren in olie.

Voor onze grootouders was het heel normaal: de groente- en fruitoverschotten die van het land en uit de tuin kwamen, werden ingemaakt en geweckt zodat er in herfst en in de winter ook nog van gegeten kon worden. Deze gewoonte is enigszins in de vergetelheid geraakt, tegenwoordig kan je immers het hele jaar door groenten eten die van overal over de wereld ingevoerd worden en in overvloed aanwezig zijn. Maar groente van het seizoen van de boer is én lekkerder én duurzamer. Dus geeft Yvette tips en trucs voor het inmaken en wecken van groenten en fruit en legt ze uit hoe je geweckte zoetzure komkommer maakt en zet paprika en kruiden op olie.

Koken met Van Boven >