Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Download

Koken met Van Boven

Trifles, trifles... en een kerstcocktail

23 dec 2016 19:20

VPRO • 24 min

Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak.

Trifle is hét nagerecht uit de Engelse keuken. Een trifle, dat letterlijk vertaald 'niemendalletje' betekent, kent vele variaties met cake, lange vingers, bitterkoekjes of makarons, overgoten met sherry en afgemaakt met vers fruit en vla, slagroom of custard. Elk huishouden of iedere gelegenheid kent zijn eigen recept van kleuren, structuren en smaken. Yvette bouwt een echte kersttrifle, een pronkstuk op de kersttafel. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die goed past bij de kerstdagen en over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak.

Koken met Van Boven >