Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Koken met Van Boven

Bok uit Zoeterwoude

Vr 21 jul 19:55

VPRO • 25 min

Yvette van Boven maakt: bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaas, souffletaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkoren zonnepitbrood van lentebokbier.

Bokvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten, maar omdat we steeds meer geitenkaas zijn gaan eten, moeten er ook steeds meer jongen geboren worden. De helft hiervan is een mannetje en die worden voornamelijk geëxporteerd naar het buitenland, niet zo duurzaam dus. Yvette breekt een lans voor het bokje en laat zien hoe je eenvoudig een bokkenstoofpot met voorjaarsgroenten bereidt. Daarbij serveert ze snel volkoren zonnepitbrood van lentebokbier en plukt uit de tuin zevenblad, het woekerende onkruid dat ook wel tuinmansverdriet genoemd wordt. Hiermee maakt ze zevenbladpesto die over een smakelijke geitenkaassouffletaart van vers gemaakte geitenkaas en zevenblad wordt gesprenkeld.

Koken met Van Boven >