Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Melk uit Weesp

16 mei 2016 20:25

VPRO • 25 min

Yvette van Boven maakt: Salade met rode biet, spekbokking, citroenhangop en geroosterde boekweit met een basisdressing van wei, hot milk cake en melklikeur.

Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en hangop van. Yvette haalt rauwe melk op de boerderij van Boy en maakt daarvan een ouderwetse citroenhangop in een modern jasje, met daarbij een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijnen in een kleurrijke weidesalade. Als toetje serveert Yvette een frisse melklikeur met een Hot Milk Cake. Oftewel een heerlijke cake met frambozen. Om je vingers bij af te likken.