Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Koken met Van Boven

Zalig Kerstvlees

14 dec 2015 19:20

VPRO • 24 min

De natuurslager heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad verzorgd. Hier maakt ze heerlijke rollade van met verse kerstgroenten van de markt.

Dieren met een gebroken poot of een ander klein gebrek gingen vroeger niet naar de reguliere slachter, maar kregen bezoek van de noodslager. Het vlees was door een ongelukje in de stal afgewezen voor de gewone slacht. Om die reden was het goedkoper. Dat betekende dat mensen met weinig geld voor een mooi prijsje ook vlees konden kopen. 'Armenvlees', werd het ook wel genoemd. Met als voordeel dat met kerst iedereen van vlees kon genieten, de ware kerstgedachte. Slager René Pals is natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad verzorgd. Hier maakt ze heerlijke rollade van met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met eitjes van de bofkippen van Isabel.

Koken met Van Boven >