Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Koken met Van Boven

Eikhaas en zwemburgers

14 nov 2016 20:25

VPRO • 25 min

Yvette gaat op pad met een echte paddenstoelkenner. Welke soorten kun je eten? Ook bezoekt ze een paddenstoelkwekerij in een voormalig zwemparadijs waar ze de 'zwemburger' ontdekt.

In het voor- en najaar schieten na flinke storm- en regenbuien de paddenstoelen uit de grond. In Nederland komen meer dan vijfduizend soorten voor. Eetbare als morieljes, eekhoorntjesbrood, truffels, zwammen of shiitake, maar ook zeer giftige dubbelgangers. Yvette gaat op pad met een echte kenner. Paddenstoelen doen het goed in de pan, maar in het bos dienen zij een ander belang. Gelukkig worden paddenstoelen ook gekweekt. In een voormalig zwemparadijs duikt Yvette in de wereld waar nu paddenstoelen groeien en ontdekt de zwemburger.

Koken met Van Boven >