Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Hoe is het om in Hong Kong te wonen?

22 sep 2015 11:25

NTR • 5 min

Jacob en Josephine wonen in Hong Kong. Ze gaan koken met een echte kok. Eerst gaan ze naar de markt, waar ze allemaal vreemde vissen en dieren tegenkomen. Ze maken zeekomkommers klaar en ganzenpoten. Eet smakelijk!

Welkom in Hongkong, dit is Josefine en dit is Jacob. Ze wonen in de grote stad Hong Kong. In China. En daar beleven ze de avonturen van ... Jacob en Josefine in HongKong! Vandaag willen ze koken, daarom wachten ze op Paul, daar is hij! Paul is chefkok en vandaag mogen ze meehelpen, Hij laat eerst zien waar hij inkopen doet. Hier, op een enorme vismarkt. Daar zie je dingen waarvan je bijna niet kunt geloven dat je ze echt eten kan. Het is gigantisch groot. Kijk , padden... springen die er niet uit? En dit... gaan ze dit vandaag koken? Zoiets heeft Josefine nog nooit gezien. Paul legt uit dat het zeekomkommers zijn, uit Mexico. Het zijn dieren, maar ze zien eruit als augurken, vindt Jacob. En ze voelen ook zo... Er is nog veel meer dat Jacob en Josefine nog nooit gezien hebben. Dit zijn bijvoorbeeld Zwanenhalsmosselen, vertelt Paul. Ze kunnen water spuiten! En hier, vissen in een mandje. Je haalt ze gewoon uit het water als je ze wil kopen. En krabben, het lijkt wel of ze ogen en een neus hebben, maar dat lijkt maar zo, zegt Paul. Deze mosselen zuigen zich vast. Grappig! Nu gaan ze naar het restaurant van Paul. Dit is de keuken. Paul laat zien hoe de zeekomkommers schoongemaakt moeten worden. Er zit zand in. Uit Mexico! Dat wil niemand eten. De andere dingen heeft Paul al voorbereid... gelukkig, dan kan er gekookt worden! Het is zo heet dat het in brand vliegt! De groenten gaan erin: knoflook, gember en lente-ui. Paul vraagt of ze dit thuis ook maken. Dit wel, maar het volgende dat gebeurt nooit bij Jacob en Josefine thuis... wat zijn het? Ganzenpoten! Oke... zo dat brandt! De ganzenpoten worden opgediend met groenten en saus. En vergeet de zeekomkommers niet! Dit moet nog een tijdje stoven, Josephine raadt hoe lang, 10, 20 minuten 30? Nee, meer dan een uur! Zo wordt alles lekker mals. Nu de salade, die gaat ook in de wok, het lijkt wel een vuurspuwende draak! Nu mooi op de bordjes leggen. Dat is een hele kunst. Jacob is echt benieuwd! Eet smakelijk... Josefine’s eerste zeekomkommer, best lekker! Zou jij het ook durven? Dankjewel Paul!