Alles
Vier speciale uitzendingen waarin op zoek gegaan wordt naar het eten van morgen. Wat staat er in de toekomst op ons menu? Het ziet er naar uit dat de planeet een stuk drukker wordt de komende jaren. De wereldbevolking wordt geschat op 9 miljard mensen in 2050. Om alle monden te kunnen voeden moeten we op zoek naar nieuwe manieren van voedselproductie. De verslaggevers gaan op bezoek bij de boer, industrie en wetenschapper om antwoorden te vinden op deze vragen. Wat is er nu al te zien van de toekomst van ons eten?nl

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen (KRO-NCRV)

Fragment uit Eten van morgen: vis

Onze zuiderburen hebben van vissen die normaal andere vis eten vegetariërs weten te maken. De Australische baars eet normaal gesproken alles wat hij tegenkomt, maar de Belgen hebben er planteneters...

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten? (KRO-NCRV)

Fragment uit Eten van morgen: vis

Ook vis moet natuurlijk eten. En dus zijn ze in de zalmkwekerij druk doende om de kweek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In de hoop straks een positief netto fish-in-fish-out productie te l...

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier? (KRO-NCRV)

Fragment uit Eten van morgen: vis

Marijn krijgt een rondleiding bij een zalmkwekerij. Daar krijgt ze de ins-en-outs mee van hoe je zo duurzaam mogelijk kweekt. En dat lijkt nog een hels karwij te zijn. Hoe voer je namelijk 900 ton ...

Kweken kost meer vis dan het oplevert? (KRO-NCRV)

Fragment uit Eten van morgen: vis

Onze zeeën en oceanen worden al jarenlang volledig leeg gevist en dus wordt er druk gezocht naar een alternatief. Kweek, of aquacultuur, lijkt het antwoord hierop te zijn, maar is dat eigenlijk wel...

Een koelkast met 200.000 kilo vis (KRO-NCRV)

Fragment uit Eten van morgen: vis

De Keuringsdienst is op bezoek bij een vishandelaar in het Gelderse Varsseveld. Dat dat ver van zee ligt maakt niet uit, want zij kopen diepgevroren vis in voor de Nederlandse markt. En om dat goed...