Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

The John Adams Institute 2010

25 jan 2012 00:00

VPRO

Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwisselend vegetariër en vleeseter. Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen?

Briljant, zinderend, geniaal, adembenemend: zomaar wat willekeurige beschrijvingen die gebruikt worden bij Jonathan Safran Foer’s twee veelgeprezen romans. Nu, op een leeftijd van 32 en vader van kleine kinderen, heeft Foer zijn aandacht verlegd naar non-fictie, en naar het voedsel dat wij eten. Eating Animals is niet een oproep tot vegetarisme, maar een goed onderbouwd en op sommige momenten schrikbarend inzicht in de vleesindustrie. In zijn bekende poëtische schrijfstijl neemt Foer de lezer in vogelvlucht mee door het onderwerp en in de wereld van microben en dierenmishandeling, tot het moment dat het uiteindelijk op het bord komt. Kijk hier naar een van de meest intellectuele literaire geesten van de Verenigde Staten.