Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Download

Grazend Nederland

Vies eten.

23 nov 2005 19:55

• 30 min

Pierre Wind vraagt zich af waarom iets vies is. Zijn organen vies? Of slakken? En hoe reageert ons lichaam op vies eten? Wie lust de longen, de lever, de maag, het hart en de darmen van een schaap.

Eetgewoonten in Nederland naar de eetgewoontes van Nederland. Eet Nederland nog steeds een traditioneel bord vol aardappels, groente en vlees of is de smaak de laatste jaren veranderd? In iedere aflevering snijdt Pierre Wind één onderwerp aan waar hij dieper op ingaat. Uiteenlopende thema's die variëren van zielig tot oud brood. Hoe komt het bijvoorbeeld dat brood zo snel oud wordt? Hierover kan een broodprofessor allerlei weetjes uit de doeken doen. Ook blijkt dat Nederlanders anders met oud brood omgaan dan Turken. En wat kun je eigenlijk allemaal bereiden met oud brood? In zielig komt het eten van paardenvlees aan bod. Waarom vinden mensen het zielig voor paarden om hun vlees te eten. En wel eens gezien hoe Chinezen een paling bereiden? Is dat zielig?

Grazend Nederland >