01 061 49mb carousel missed 1488801668

Een meedogenloze moordenaar zorgt dat Luther weer terugkeert als detective. Je ziet het 24 maart in het vierde seizoen van Luther op NPO 3.

Na de dood van zijn partner Ripley heeft John Luther (Idris Elba) ontslag genomen. Hij is op een afgelegen plek gaan wonen. Dan komt de politie hem ondervragen omdat ze vermoeden dat zijn vriendin Alice Morgan om het leven is gebracht. 

Luther gaat terug naar de stad om uit te zoeken of het waar is en wie er verantwoordelijk voor is. Ondertussen proberen rechercheurs Theo Bloom (Darren Boyd) en Emma Lane (Rose Leslie van Game of Thrones en Downton Abbey) een kannibalistische seriemoordenaar te stoppen.

De seriemoordenaar verslindt zijn slachtoffers en neemt hun identiteit aan, om vervolgens weer een nieuwe prooi uit te zoeken. Hoe verder de politie doordringt tot het hart van de zaak, hoe duisterder het allemaal wordt. 

Dit vierde seizoen van Luther bestaat uit twee afleveringen, die achter elkaar uitgezonden worden op vrijdag 24 maart. Na uitzending is Luther een week terug te kijken op npo.nl/detectives