Img 7566 f3 carousel missed 1489493937

Een schrijfster besluit eindelijk haar ontluisterende levensverhaal te vertellen in de televisiefilm The thirteenth tale, 15 maart om 21.55 uur op NPO 2.

Biograaf Margaret Lea (Olivia Colman) is uitverkoren door de excentrieke schrijfster Vida Winter (Vanessa Regdrave) om haar levensverhaal op te schrijven. Vida staat erom bekend dat ze de waarheden verdraait, maar nu haar gezondheid achteruit gaat wil ze het verhaal van haar duistere jeugd vastleggen.

Bekentenissen van een moordenares?
Margaret is aanvankelijk sceptisch of Vida wel de waarheid spreekt, maar al snel raakt ze geobsedeerd en uiteindelijk vraagt ze zich af of ze naar de bekentenissen van een moordenares luistert. 

Het landgoed van Angelfield House
Vida Winter groeide op met haar tweelingzus op het landgoed Angelfield House. De moeder van de zusjes heeft psychische problemen en trok na de dood van haar man in bij haar broer op het landgoed. 

Topacteurs
De Britse film van anderhalf uur heeft steracteurs zoals Olivia Colman (Broadchurch en The night manager) en Sophie Turner (Game of Thrones). Na uitzending is The thirteenth tale een week te bekijken op npo.nl/detectives.