3462 the five 0824 ep1 carousel missed 1496142748

Nadat Jesse twintig jaar vermist is, duikt zijn DNA plots op bij een moordlocatie. Zondag zie je The Five in de KRO-NCRV Detectivemaand op NPO 2.

Mark, Danny, Slade en Pru zijn twaalf als ze het bos in gaan met Jesse. Jesse is een stuk jonger dan zij, en ze zijn gemeen tegen hem. Ze sturen hem terug naar huis, niet wetende dat het de laatste keer is dat ze hem zien. 

Verloren zoon
Twintig jaar later is Danny detective geworden en als hij een brute moord op een jonge vrouw onderzoekt, stuit hij op het DNA van Jesse. Hij deelt het nieuws met zijn oude vrienden en wil het tot de bodem uitzoeken. Wat deed de jongen op het plaats delict?


Ga naar de seriepagina voor alle beschikbare afleveringen

Geschreven door Harlan Coben
In deze serie volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en aan het eind van elke aflevering zul je geen nagels meer over hebben. Het is geschreven door succesvolle Amerikaanse thrillerschrijver Harlan Coben. Hij schreef onder andere de boekenreeks over speurder Myron Bolitar en is in Nederland bekend geworden door zijn boek Niemand vertellen. In The Five speelt onder anderen Lee Ingleby, ook bekend van zijn rol als Bacchus in Inspector George Gently

Extra lang online
The Five bestaat uit tien delen, die de KRO-NCRV tijdens de Detectivemaand in vijf afleveringen uitzendt, van zondag 12 juni tot 10 juli. De eerste aflevering is vanaf 5 juni om 21.00 uur exclusief online vooruit te kijken. Alle afleveringen zijn tot 10 augustus online te bekijken. 

Preview: The Five, zondag 5 juni, 21.00 uur, KRO-NCRV, npo.nl/detectives
The Five, vanaf zondag 12 juni, 21.10 uur, KRO-NCRV, NPO 2