Dsc 5636 carousel missed 1461577967

Lewis is met pensioen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vanaf 15 mei zendt de KRO-NCRV het achtste seizoen van Lewis uit op NPO 1.

Hathaway (Laurence Fox) staat voor zijn eerste moordzaak zonder zijn voormalig baas. Hij heeft een nieuwe partner, maar zijn samenwerking met de ijverige DS Lizzie Maddox (Angela Griffin) loopt nog niet gesmeerd. Lewis (Kevin Whately) is ondertussen een Canadese kano aan het bouwen, terwijl hij probeert te genieten van zijn rust. 

Dood van een jager
Hathaway en Maddox onderzoeken de moord op een neurochirurg. Hij en zijn goede vriend waren fervent jagers en hadden hun eigen landgoed. Daar wordt zijn lichaam gevonden, neergeschoten met een jachtgeweer. Hathaway lijkt er niet echt uit te komen en dus vraagt zijn baas aan Lewis of hij weer terug wil komen. 

Moord op een studente
Dat hoefde ze geen twee keer te vragen. Lewis blijft als raadgever voor Hathaway en Maddox. Verder in het seizoen onderzoekt het drietal de moord op een Amerikaanse studente en keert een oude zaak op een pijnlijke manier terug voor Lewis. 

Eén na laatste seizoen
Dit achtste seizoen bestaat uit drie afleveringen; Entry wounds (15 mei), The lions of Nemea (18 mei) en Between good and evil (21 mei). Het negende seizoen is het laatste, dan heeft het net zo veel afleveringen als de voorloper van de serie: Inspector Morse

Lewis, zondag 15 mei, 23.15 uur, KRO-NCRV, NPO 1
Lewis, woensdag 18 mei, 21.25 uur, KRO-NCRV, NPO 1
Lewis, zaterdag 21 mei, 24.00 uur, KRO-NCRV, NPO 1