mg 5392 carousel missed 1492601044

Heb je een vraag over NPO Detectives? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waarom kan ik niet alle detectives terugkijken?
Je kunt niet alle programma's van de publieke omroepen via npo.nl bekijken. Sommige programma's mogen we niet of slechts voor korte tijd aanbieden in verband met rechten op uitzendingen of daarin gebruikt materiaal. Series die in coproductie tot stand kwamen kun je doorgaans tot een week na uitzending bekijken. 

Speelfilms, buitenlandse series en sport mogen we sporadisch aanbieden voor een beperkte tijd. Per serie en vaak zelfs per aflevering kun je zien hoe lang deze op npo.nl beschikbaar zijn. Afleveringen die niet (meer) beschikbaar zijn, zijn lichtgrijs en de tekst 'niet beschikbaar' wordt getoond. Sommige uitzendingen die niet via npo.nl zijn terug te kijken, staan wel op NPO Plus.

Waarom worden detectives vaak herhaald? 
Er is veel vraag naar herhalingen. Ook is het erg duur om elke week twee nieuwe afleveringen uit te zenden. Daarom bestaat het aanbod uit zowel nieuwe afleveringen als herhalingen. 

Waarom worden series door elkaar uitgezonden? 
Soms is het passen en meten om alle series binnen een bepaalde licentieperiode uit te zenden. Dan kan het gebeuren dat seizoenen elkaar afwisselen en/of je bijvoorbeeld een week op een vervolgaflevering moet wachten. Het kan ook zijn dat door een incidenteel programma de planning op de schop gaat. 

Waarom is detectives.kro.nl gestopt en waarom doet de app het niet (goed)?
In het Concessiebeleidsplan 2016-2020 is vastgelegd dat de NPO afscheid neemt van een groot aantal themakanalen en themaportals. KRO Detectives valt daar ook onder. Om toch het mooie aanbod van Detectives een podium te geven, is de site npo.nl/detectives ingericht. Hier vind je de online gids, de tv gids en nieuws, maar ook een overzicht met alle titels en een uitsnede van het aanbod op NPO Plus. 

Hierdoor wordt ook de app van Detectives niet verder doorontwikkeld. Daardoor komen niet alle afleveringen meer in de app te staan en kunnen er foutmeldingen komen. De nieuwe pagina van Detectives geoptimaliseerd voor gebruik op telefoons en tablets. 

Waar vind ik de prijsvragen?
De prijsvragen zijn te vinden in de rubriek 'nieuws'. 

Staat je vraag er niet tussen? Ga naar help.npo.nl voor meer antwoorden.