Igg7 ep2 inspector george gently  martin shaw   company pictures   all3media carousel missed 1466176509

Een meisje spoelt aan bij de pier. Inspector George Gently onderzoekt het in het zesde seizoen in de KRO-NCRV Detectivemaand op NPO 2.

Gently's partner Bacchus heeft onverwachts ontslag genomen. Gently vermoedt dat het te maken heeft met de schietpartij een half jaar eerder. Hij accepteert het ontslag niet en neemt Bacchus gewoon mee om een zaak te onderzoeken. 

Tijden veranderen
De houding van het volk naar de politie verandert. Ze zien agenten niet meer als de lokale Bobbies, maar als afgevaardigden van de staat die ze niet vertrouwen. Dat de tijden veranderen merken ze des te meer in de tweede aflevering, Blue for bluebird, als in het vrijzinnige vakantiekamp voor jongeren het lichaam van een meisje aanspoelt. 

Over de serie
De serie Inspector George Gently speelt zich af in de jaren zestig en is gebaseerd op de boeken van Alan Hunter. Dit seizoen wordt uitgezonden in de KRO-NCRV Detectivemaand. Het bestaat uit vier afleveringen, die na uitzending een week terug te kijken zijn op npo.nl/detectives. Martin Shaw (Judge John Deed) speelt inspecteur Gently en Lee Ingleby (Slade in The Five) zijn assistent Bacchus.

Inspector George Gently, Gently between the lines, dinsdag 14 juni, 21.00 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Inspector George Gently, Blue for bluebird, dinsdag 21 juni, 21.05 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Inspector George Gently, Gently with honour, donderdag 30 juni, 21.10 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Inspector George Gently, Gently going under, donderdag 7 juli, 21.00 uur, KRO-NCRV, NPO 2