Father carousel missed 1401490037

De priester die in zijn vrije tijd moorden oplost is terug op NPO 2. De KRO-NCRV herhaalt de eerste twee seizoenen van Father Brown in de Detectivemaand.

De intelligente Father Brown heeft zo lang als priester de biecht afgenomen dat hij een neusje heeft voor de oorsprong van het kwaad en de werking van het criminele brein. Telkens als er een moord is in het dorp Kembleford weet hij de dader op te sporen, tot verbijstering van de detectives aldaar. 

Een priester oordeelt niet
Deze luchtige detectiveserie speelt zich af in de jaren '50 van Engeland. In elke aflevering komt er een nieuwe zaak voorbij, die de priester met zijn vrienden onderzoekt. Father Brown hecht meer waarde aan het redden van zielen dan aan de letter van de wet. 

Eerste twee seizoenen 
Father Brown is gebaseerd op de gelijknamige verhalen van Engelse letterkundige G. K. Chesterton. De priester wordt gespeeld door acteur Mark Williams, ook bekend van zijn rol als Arthur Weasley in Harry Potter. In de KRO-NCRV Detectivemaand worden de eerste twee seizoenen van deze Britse serie herhaald op NPO 2, op doordeweekse dagen rond 18.50 uur. Elke aflevering is na uitzending een week online te bekijken. 

Father Brown, vanaf 13 juni bij de KRO-NCRV op NPO 2