Lewis episode3 10 carousel missed 1496143048

Vera, Candice, Lewis, Foyle en nog meer fijne detectives zijn te zien in de KRO-NCRV Detectivemaand van 10 juni tot 10 juli op NPO 2.

Van vrijdag 10 juni tot 10 juli kun je elke dag van één of meer detectives genieten op NPO 2 of via npo.nl/detectives. Naast nieuwe afleveringen van Foyle's War, George Gently, Lewis en Vera, is er ook plek voor nieuwe series The Five en Candice Renoir. 

Een nacht vol detectives
De Detectivenacht luidt op 4 juni de maand in op NPO 2. Daarvoor kan de kijker zelf kiezen wat er die nacht te zien zal zijn. Tussen 19 mei en 2 juni mocht er gestemd worden voor Lewis of Misomer Murders, Silent Witness of Foyle's War, Camilla Läckberg's Fjällbacka Murders of Beck, en tot slot voor Candice Renoir of Death in Paradise. 

Foyle's War
Op vrijdag 10 juni gaat de Detectivemaand dan echt van start met het negende seizoen van Foyle's War. Hierin onderzoekt hij de dood op een vertaler bij de processen van Neurenberg. Hij ontdekt dat machtige zakenlui geheimen uit de Tweede Wereldoorlog koste wat het kost verborgen willen houden. Lees hier meer over Foyle's War.

The Five
Verder in de Detectivemaand zie je elke zondag een dubbele aflevering van de nieuwe serie The Five. Twintig jaar nadat de jonge Jesse vermist raakt, wordt zijn DNA op een moordplaats gevonden. Lees hier meer over deze bloedstollende Britse serie en bekijk alvast de eerste aflevering. 

Candice Renoir
Candice is tien jaar huisvrouw geweest als ze weer aan de slag gaat als teamleider van de recherche in Zuid-Frankrijk. Ze moet hard aanpoten om zich te bewijzen voor haar sceptische baas en ondergeschikten, maar ze lost elke zaak op verrassende wijze op. Lees hier meer over deze luchtige Franse serie, die vanaf maandag 13 juni te zien is. 

Online kijken
In de Detectivemaand zendt de KRO-NCRV ook het vierde seizoen van Vera uit, het zesde seizoen van George Gently, het negende (tevens allerlaatste) seizoen van Lewis en herhaalt de eerste twee seizoenen van Father Brown op NPO 2. Ook op npo.nl/detectives is er veel te bekijken; het achttiende seizoen van Midsomer Murders is per aflevering steeds 24 uur lang exclusief online te zien, net als vijfde seizoen van Vera. Daarnaast zijn de meeste afleveringen in de Detectivemaand een week lang online terug te kijken. 

Detectivemaand, van vrijdag 10 juni tot zondag 10 juli, KRO-NCRV, NPO 2


Bekijk het schema van alle uitzendingen in de Detectivemaand