Foyle s war 9 ep1 honey suckle   images   eleventh hour films itv   acorn media  3  carousel missed 1496147015

Foyle lost zaken van spionage, moord en intrige op in de Koude Oorlog. Je ziet het negende seizoen van Foyle's War in de KRO-NCRV Detectivemaand op NPO 2.

Misdaad stopt niet in tijden van oorlog, integendeel. Christopher Foyle is detective in de roerige periode tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Te midden van de Koude Oorlog vraagt de Britse geheime dienst, de MI5, om zijn hulp.

Proces van Neurenberg
In de aflevering High Castle wordt het lichaam van een professor wordt in een park in Londen gevonden. Hij blijkt als vertaler bij het proces van Neurenberg te werken, waarbij kopstukken van het naziregime terecht staan. Zakenlieden doen er alles aan om geheimen uit de oorlog geheim te houden. Sam, de chauffeuse van Foyle, biedt aan om undercover te gaan. Als Foyle had geweten dat ze zwanger was, had hij er vast niet mee ingestemd.

Over de serie
De serie Foyle's War is bedacht en geschreven door Anthony Horowitz. Deze schrijver maakte ook de serie Injustice en schreef scripts voor Midsomer Murders en Agatha Christie's Poirot. Michael Kitchen speelt al sinds 2002 Christopher Foyle. Britse zender en eigenaar van de serie ITV heeft laten weten dat dit het laatste seizoen is. De KRO-NCRV zendt het seizoen, dat drie afleveringen telt, uit in de Detectivemaand op NPO 2. Elke aflevering is een week online terug te kijken op npo.nl/detectives.

Foyle's War, High Castle, vrijdag 10 juni, 21.05 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Foyle's War, Trespass, vrijdag 17 juni, 21.05 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Foyle's War, Elise, vrijdag 1 juli, 21.05 uur, KRO-NCRV, NPO 2