Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

De Wilde Keuken

OLIE

14 aug 2011 19:50

NTR • 30 min

Toen het leven nog eenvoudig was had je slaolie en smeerolie. Als olie heel heet wordt vliegt het spontaan in de fik. Dat wordt in De Wilde Keuken onomstotelijk bewezen.

Toen het leven nog eenvoudig was had je slaolie en smeerolie. En toen er nog geen smeerolie was smeerde men de geweren met slaolie. Dat was olie uit koolzaad die raapzaadolie werd genoemd en vreselijk stonk als er in gebakken werd. Vader bakte vis in het schuurtje en mocht daarna een week niet meer zijn huis in. Het leven is niet eenvoudig meer en voor kennis over spijsolie moet men op cursus. Die uit olijven is er bijgekomen en zonnebloem en maiskiem en olie uit de pelletjes van rijst. Maar één ding staat vast: als olie heel heet wordt vliegt het spontaan in de fik. Dat wordt in De Wilde Keuken onomstotelijk bewezen. Met slaolie.

De Wilde Keuken >