Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

De Wilde Keuken

ZEEWIER

11 jan 2012 20:25

NTR • 30 min

Serie reportages rond de onstuimige keuken ('het is een werkplaats') van Wouter Klootwijk. We eten ervan, maar weten het niet. Zeewier is dagelijkse kost.

We eten ervan, maar weten het niet. Zeewier is dagelijkse kost. Het zit in chocoladevla, in yoghurt maar bijvoorbeeld ook in tandpasta. Als bindmiddel. Maar is het ook te eten als je er geen yoghurt omheen roert? De Wilde Keukenchef eet zeewier uit een laboratorium op Texel en uit de Atlantische Oceaan voor Ierland. Veurtreffelijke kost, zegt Klootwijk. En de varkens die hij het voert zeggen het hem na, minder bekakt. Voorspelling: zeewieren zijn de boerenkolen van de toekomst en de rookworst die erbij hoort, wordt ook weer van zeewier gemaakt.

De Wilde Keuken >