Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

De Wilde Keuken

TEXELAAR

1 feb 2012 20:25

NTR • 30 min

Serie reportages rond de onstuimige keuken ('het is een werkplaats') van Wouter Klootwijk. Trouw een Engelse ram aan een Hollandse ooi. En doe dat op Texel. Uit het huwelijk wordt een schaap geboren dat Texelaar heet.

Trouw een Engelse ram aan een Hollandse ooi. En doe dat op Texel. Uit het huwelijk wordt een schaap geboren dat Texelaar heet. En of het nou in Ierland gaat wonen of in België, het blijft een Texelaar. Zelfs als de Belgen er nog eens een ander schaap mee kruisen, dan blijft het nieuwe lam een Texelaar heten, maar is het er eentje met een dikke kont. Belgen zien dat graag bij dieren. In De Wilde Keuken wordt schapenkaas gegeten en een lamsvleeskroketje gebakken. Waarna de Wildekeukenkok op reis moet, naar Texel, naar Ierland en naar een Belgische professor die de Texelse dikbil uitvond. Want schapen kun je uitvinden.

De Wilde Keuken >