Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

Chez Benali

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

5 jul 2016 20:25

KRO-NCRV • 35 min

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.

Culinair reisprogramma. Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen. Maar naarmate de Marokkaanse vrouwen zich meer ontwikkelen en aan hun eigen carrières bouwen, hebben ze steeds minder tijd om hele dagen in de keuken door te brengen. Het maken van de couscous moet en kan dus sneller. Hoe? Dat onthult de bekendste tv-kok van Marokko in haar eigen studio in hartje Casablanca. Abdelkader en Saida krijgen een kijkje achter de schermen bij Choumicha.

Chez Benali >