Alles
Programma over voedselhypes en gezondheidsmythes met food-factcheckers Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris. Ze gaan op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Ze onderzoeken welke uitspraak een feit of een fabel is en maken duidelijk hoe de vork in de steel zit. Klopt de stelling, wat zegt het wetenschappelijk onderzoek nu echt en wat kunnen we nog eten of moeten we juist laten staan? Wat de ene dag nog gezond is, wordt de andere dag juist afgeraden. In de media buitelen dagelijks deskundigen en diëtisten over elkaar heen met nieuwe uitspraken en adviezen over onze voeding: vlees is kankerverwekkend, sinaasappelsap is net zo slecht als cola, E-nummers zijn vergif en van brood word je dik. Tel daarbij de meningen van talloze gezondheidsgoeroes, de foodies en de fitgirls op en de voedselverwarring is compleet.nl

De melkproeverij (KRO-NCRV)

Fragment uit Melk

Eigenlijk is melk een beetje zoals wijn. Ersin onderzoekt of elke soort melk echt anders smaakt.

Kans op beroerte verkleind door melkconsumptie (KRO-NCRV)

Fragment uit Melk

Melk blijkt na vele onderzoeken een gunstig effect te hebben op bepaalde gezondheidsrisico's.

Bosvruchten cheesecake zonder zuivel (KRO-NCRV)

Fragment uit Melk

Met eigengemaakte chocolademelk -ook zonder zuivel.

'Melk is voor kalfjes, niet voor holbewoners' (KRO-NCRV)

Fragment uit Melk

Marlijn krijgt een cursus over het Paleodieet. Dat is dus eten zoals in de oudheid en zoals de natuur het voor ons bedoelt heeft. Vooral geen melk dus.

Wat!!! 2 maanden herstellen van alcohol? (KRO-NCRV)

Fragment uit Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Meer dan 4 of 5 eenheden alcohol op één avond is erg schadelijk voor je lichaam. Wisten we eigenlijk al wel. Maar dat je daar minimaal 2 maanden van moet herstellen, is voor ons nieuws. TWEE MAANDEN!

'Een koe is niks anders dan een fabriekje op poten' (KRO-NCRV)

Fragment uit Is boter beter dan margarine?

Roomboter: Lekker vol, smaakvol, je weet wat je eet en het is ook nog eens puur natuur. Dat is met margarine natuurlijk wel anders, maar wat voor stoffen bevat margarine dan eigenlijk en is roombot...

Verzadigde en onverzadigde vetten, hoe zit dat? (KRO-NCRV)

Fragment uit Is boter beter dan margarine?

Wat is het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten? En wat is beter?