Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Za 23 dec 17:10

KRO-NCRV • 35 min

Sharon maakt heerlijke amuses, het eeuwenoude Sleeswijckhuys in Workum, Alain maakt een lekker hoofdgerecht: gelakte kip en je eigen kerstboom kappen met de boswachter.

Sharon de Miranda maakt vlak voor deze kerstdagen verschillende amuses. Ze maakt onder andere een slasoepje met garnalen, peer en gorgonzola gerold in ham en gevulde champignons. * In de Schoorlse duinen kan je in de week voor Kerst onder begeleiding van Staatsbosbeheer je eigen kerstboom zagen. Boswachter Laurens Bonekamp werkt hier en helpt met het zoeken en zagen van een uitverkoren boom. En die kap is hard nodig voor het in stand houden van de specifieke natuur in het gebied. De familie Korlaar haalt al jaren hun dennenboom rechtstreeks uit de natuur. * In een van de Friese elf steden, Workum, staat het eeuwenoude Sleeswijckhuys. Het pand heeft lang dienst gedaan als koetshuis en de laatste jaren heeft het Jopie Huismanmuseum erin gezeten. Maar het monument is helemaal gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat van woonhuis. En nu zijn Martje Roemers en Marlo Kruithoff sinds anderhalf jaar de gelukkige bewoners. Als oud-eilandbewoners ademt hun inrichting nog steeds een eilandsfeer. Met Kerst maakt Martje veel van de kerstversiering zelf, elk jaar met een ander thema. De alternatieve kerstboom heeft ze dit jaar gemaakt van oude bordjes, waarmee ze op haar eigen manier een fijne kerstsfeer heeft gecreëerd. * Culinair expert Alain Caron is in Ens in Flevoland bij biodynamische boer Krispijn van den Dries. Hij heeft prachtige groenten liggen waarmee Alain zijn heerlijke kersthoofdgerecht, gelakte kip, garneert.

BinnensteBuiten >