Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

23 mrt 2016 18:50

KRO-NCRV • 24 min

Léon Mazairac ontmoet een gepassioneerde kaasmaker en Marieke spot haar eerste Grevelingen Zeehond. De meest luie in Nedederland.

De grijze zeehond in de Grevelingen wordt ook wel de ‘luie zeehond’ genoemd. Doordat hier een kleiner verschil is in getijden, kan hij, als hij wil, de hele dag in het zonnetje liggen. Het is koud, maar zonnig genoeg om er een aantal te zien. Boswachter Marieke gaat er met collega William op af: over het heldere Grevelingenwater. Chef-kok Léon Mazairac ontmoet een gepassioneerde kaasmaker die Italiaanse bergkazen maakt in de Lopikerwaard. Af en toe wordt hij bijgepraat door zijn Italiaanse vriend, maar de Taleggio kazen van Rutger zijn volledig geproduceerd met Nederlandse ingrediënten; waarvan de belangrijkste wel passie is!

BinnensteBuiten >