Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Ma 20 nov 18:45

KRO-NCRV • 25 min

Een voormalige varkensschuur in Diepenheim is nu een duurzame, bijzondere woning en Ramon maakt zelf kalfsschnitzel met zigeunersaus en rösti.

Het eerste wandelknooppunt van Nederland ligt bij Diepenheim. Waar vroeger een varkensschuur stond, staat nu een bijzonder huis: een woning die half verzonken is in de grond. Er wandelen nog dagelijks mensen voorbij. Maar als Faffie en Robert-Jan Reijntjes er wandelen, lopen ze niet door: zij kopen het huis. Ze voorzien de enorme ruimte van veel duurzame elementen. Zo beplanten ze het hele dak met sedum, waardoor het 's zomers binnen lekker koel is en in de winter aangenaam warm. En wie kan er nou zeggen dat er bieslook op z'n dak groeit? Met december in aantocht heeft chef-kok Ramon Brugman een goed excuus om een heerlijk wintergerecht te maken: kalfsschnitzel met zigeunersaus en rösti. En dat het helemaal niet ingewikkeld is om zelf die schnitzel te maken, laat hij even zien. Dus wie van lekker eten houdt, maar niet weet of ie wel kan koken: met hulp van Ramon lukt dat zeker.

BinnensteBuiten >