Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

12 feb 2016 18:55

KRO-NCRV • 24 min

Wat eet je bij aardperen-eau-de-vie? Konikspaarden in het Hosterwold & binnenkijken bij Casper Reinders, trendsetter in horeca-inrichtingen.

Chef-kok Léon Mazairac ontmoet twee gedreven ondernemers die de handen ineen hebben geslagen. Met de aardperen van Krispijn van den Dries stookt  Peter Verhage een eau-de-vie. Bijdat drankje  bedenkt Leon een passend gerecht. Succesvol horeca-ondernemer Casper Reinders heeft al vele horecazaken verbouwd. Hij is trendsetter op het gebied van het inrichten van eet- en uitgaansgelegenheden.  Zo opende hij in 2000 een van de eerste loungezaken in Nederland, de hippe noodle-bar Noa. BinnensteBuiten kijkt vandaag binnen in zijn eigen huis. En boswachter Marieke is in het Horsterwold. Zij heeft daar als kind gewoond, dus is heel benieuwd hoe het met het gebied is. Wist je dat op het nieuwste stukje Nederland, de Flevopolder, juist allerlei archeologische vondsten zijn gedaan? Collega boswachter Hans-Erik laat het zien, en neemt Marieke als kers op de taart mee naar de Konikspaarden.

BinnensteBuiten >