Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

10 nov 2015 18:45

KRO-NCRV • 24 min

Rolf verbouwde zijn koetshuis met sloopmateriaal. Alain kookt met eetbare bloemen. En Frank houdt bijzonder vee: kamelen.

In BinnensteBuiten van dinsdag 10 november is architect en meubelontwerper Rolf Bruggink te zien. Hij maakt van sloopmaterialen een nieuw woonobject. Zo sloopte hij een vervallen barak naast zijn oude koetshuis in Utrecht. Dit sloopmateriaal transformeerde hij tot een uniek nieuw binnenhuis. Bruggink: “Uit de barak heb ik letterlijk alles gehaald: houten spanten, vloerbalken, raamkozijnen, deuren en verwarmingen. Er is niets wat ik niet kon gebruiken. Alle voorwerpen kregen in het koetshuis echter een andere functie. Op tienduizenden schroeven na hoefde ik niets aan materiaal te kopen voor de bouw.” Verder: chef-kok Alain Caron ontmoet fooddesigner Katja Gruijters. Zij ontrafelt bloemgeheimen in haar studio annex kweeklab. Ze snapt niet waarom wij bloemen niet eten als groente en fruit. Alain gaat de uitdaging aan en kookt een gerecht met eetbare bloemen. Vlakbij Den Bosch bevindt zich een boerderij waar geen geloei van koeien is te horen, maar gebrul van kamelen. Die kunnen prima in Nederland leven. Boer Frank Smits is gepassioneerd kamelenboer. Hij kocht als student zijn eerste kamelen en zijn bedrijf met meer dan 90 dieren levert nu wereldwijd kamelenmelk.

BinnensteBuiten >