Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

10 okt 2016 18:45

KRO-NCRV • 25 min

Een voormalig bakkerij is nu een duurzaam huis door tweedehands- en sloopmaterialen. Alain Caron oogst en kookt met Nederlandse knoflook.

Met: Op de Dag van de Duurzaamheid neemt BinnensteBuiten een kijkje in een voormalige dorpsbakkerij in Hoogkarspel van de Amsterdamse Igor, Yvonne en hun twee dochters Skah en Yke. Voor Yvonne is het een bijzonder huis omdat haar familie de bakkerij decennialang runde. De oude bakkerij is omgebouwd tot woonhuis, maar dan alleen met hergebruikte, tweedehands spullen en sloopmaterialen. Culinair expert Alain Caron bezoekt Kees Huijbregts in Leusden die maar liefst 45 soorten knoflook teelt. Zijn vrouw Els bedacht een manier om verspilling te voorkomen en gebruikt het groen (de bloemstelen) van de knoflookplant voor een knoflookcrème.

BinnensteBuiten >