Arjen lubach credit arjan benning high res carousel missed 1465573046

Het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach heeft vandaag de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De actualiteitenshow gepresenteerd door Arjen Lubach won van de andere genomineerden Langs de oevers van de Yangtze en De Hokjesman. De eervolle vermelding gaat naar het VARA-programma Floortje naar het einde van de wereld.

De Zilveren Nipkowschijf is de Nederlandse vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de tv-critici van Nederlandse dagbladen en tijdschriften. De jury bestaat onder meer uit tv-recensenten Hans Beerekamp (NRC), Marcel Peereboom Voller (Telegraaf), Haro Kraak (Volkskrant) en Angela de Jong (AD).

Bekijk hier alle afleveringen van Zondag met Lubach


Vorig jaar ging de prijs ook al naar een VPRO-programma. Onze man in Teheran van Thomas Erdbrink werd toen door de recensenten bekroond tot het beste tv-programma van het televisieseizoen.

Winnaar Zilveren Reismicrofoon 2016
Het broertje van de Nipkowschijf voor het beste radioprogramma is de Reismicrofoon. Deze prijs gaat dit jaar naar Adres Onbekend van de KRO-NCRV, waarin presentator Ron Kas op zoek gaat naar verloren familieleden, vrienden en bekenden. Het programma wordt iedere vrijdagmiddag uitgezonden tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5.


Bekijk ook de andere genomineerde Langs de oevers van de Yangtze
Bekijk ook de andere genomineerde De Hokjesman
Bekijk ook Floortje naar het einde van de wereld
Bekijk hier de winnaar van vorig jaar Onze man in Teheran

Ga naar de website van Adres Onbekend