Inge carousel missed 1429279971

De recente zoektocht van Spoorloos en een 49-jarige vrouw uit Limburg die haar Duitse vader wilde leren kennen, heeft volkomen onverwacht een afschuwelijk einde gekregen. De reportage is maandagavond te zien bij de KRO op NPO 1.

In Spoorloos komen wekelijks de meest bijzondere zoektochten voorbij, maar de zoektocht naar Heins Kleiser, de vader van Inge, kreeg een bizar einde. De man werd door de politie dood aangetroffen zijn woning. De Duitse politie denkt dat de Duitser al drie weken overleden was.

Uitgebreide spijtbetuitging
Spoorloos-verslaggever Derk Bolt traceerde Heinz Kleiser half januari in Bochum. Bolt had aanvankelijk moeite om met Kleiser in contact te komen; pas na twee dagen regelmatig aandringen opende de man de voordeur. Hij was herstellende van een griepaanval beloofde contact te zoeken met de redactie van Spoorloos zodra hij voldoende was hersteld. Toch nam hij alvast de gelegenheid om uitgebreid spijt te betonen voor het feit dat hij de moeder van Inge al voor de geboorte van zijn dochter in de steek had gelaten.

Bericht bleef uit
Omdat een bericht van Heinz uitbleef, zocht de Spoorloos-redactie vanuit Hilversum contact met zijn buren. Die beloofden bij hem aan te bellen, maar dat bleek tevergeefs. Uiteindelijk forceerden politieagenten de deur tot de woning van Kleiser. Zij troffen zijn levenloze lichaam aan; Kleiser bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven.

Spoorloos, maandag 20 april, 21.15 uur, KRO, NPO 1


Ga naar de website van Spoorloos
Alles van Spoorloos op npo.nl