Oog in oog carousel missed 1444831722

Hoe geloofwaardig zijn de mensen met een grote invloed op het publieke debat en de samenleving? Dat is de centrale vraag die Sven Kockelmann stelt tijdens het zesde seizoen Oog in Oog op NPO 2. In de eerste aflevering is Jort Kelder te gast.

Oog in Oog keert vanaf maandag terug op NPO 2 met elf nieuwe afleveringen. In het zesde seizoen toetst Sven Kockelmann de argumenten en de geloofwaardigheid van mensen met grote invloed op het publieke debat en de samenleving. Opiniemakers, politici en topbestuurders worden scherp ondervraagd in een live één-op één-gesprek.

Jort Kelder in eerste aflevering
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zit Kockelmann recht tegenover collegajournalist Jort Kelder. De 'liberale kapitalist in hart en nieren', zoals de KRO hem beschrijft, is een vriend van Mark Rutte, maar heeft ook sympathie voor de Partij voor Dieren. Volgens de journalist en televisiemaker moet er een parlementaire enquête komen naar de invoering de euro, maar deugen zijn argumenten wel?

Spraakmakende afleveringen
Oog in Oog is sinds 2010 te zien en leverde een reeks van bijzondere en vaak spraakmakende gesprekken op. De confrontaties met Peter R. de Vries en Bram Moszkowicz deden het nodige stof opwaaien. De gesprekken met Marine Le Pen, voorvrouw van Front National, en met oorlogsverslaggever Arnold Karskens, werden genomineerd voor de Sonja Barend Award.

Oog in Oog, vanaf maandag 30 maart, 21.35 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Ga naar de website van Oog in Oog
Bekijk Oog in Oog op npo.nl