Wat als je kinderen hebt die naar school gaan maar jijzelf problemen hebt met schrijven en lezen? In de zesdelige serie Zeg eens B helpt Caroline Tensen Nederlanders die laaggeletterd zijn.

"Ik had soms liever een arm gemist, want dan zien mensen tenminste wat je hebt", aldus een van de deelnemers van Zeg eens B. Het NCRV-programma begint vrijdag om 21.30 uur op NPO 1.

caroline

1,3 miljoen Nederlanders kunnen niet goed lezen of schrijven
Als je niet goed kunt lezen of schrijven, dan ben je niet de enige. Volgens de NCRV 1,3 miljoen Nederlanders tussen de zestien en 65 jaar moeite hebben met taal. "Je kunt je nauwelijks voorstellen hoe fijn het is om gewoon te kunnen lezen en schrijven en wat een enorme impact het op je leven heeft als je dit niet kan", aldus presentatrice van Zeg eens B Caroline Tensen.

Leren lezen en schrijven
In het zesdelige programma volgt Tensen mensen die met de hulp van een taalcoach op een normaal niveau leren lezen en schrijven. Onder andere de 49-jarige Marco en Daniëlle van 29 worden gevolgd. Laatstgenoemde krijgt het al benauwd als er verjaardagskaart rond gaat en iedereen er iets op schrijft: "Alles wordt dan wazig en ik wil weg."

Zeg eens B, vanaf vrijdag 10 oktober, 21.30 uur, NCRV, NPO 1


Zeg eens B kijken via npo.nl