Klp kl.ysl.etautresgagnantskopie carousel missed 1442310681

De modekoningen zijn van dezelfde generatie en hebben een vergelijkbare jeugd gehad: Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld. AVROTROS zendt donderdag een Close Up over hen uit op NPO 2.

Hoewel Yves Saint Lauren en Karl Lagerfeld ongeveer van dezelfde leeftijd waren, een vergelijkbare jeugd hadden en beide succesvol modeontwerper werden, verschillen de twee mannen veel. Saint Laurent was elegant en beheert de Franse stijl tot in de puntjes, Lagerfeld wordt geroemd om zijn creatieve en veelzijdige talent. Saint Laurent leed onder depressies, dompelde zich onder in drank en drugs, terwijl Lagerfeld niet rookte of dronk.

Een mantel en een avondjurk
Ondanks hun verschillende karakters waren de twee vrienden. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1948, toen ze beide meededen aan een ontwerp wedstrijd. Lagerfeld won de prijs voor beste mantel, Saint Laurent voor beste avondjurk. Ze vonden elkaar meteen aardig, hoewel met de komst van beider succes hun vriendschap bekoelde.

Dior versus Chanel
In Close Up vertellen de partner van de overleden Saint Laurent, Pierre Bergé, en Lagerfeld over hun carrières. In de documentaire zijn ook veel archiefbeelden en foto's gebruikt om hun loopbanen te illustreren. Saint Laurent begon bij Dior en richtte later zijn eigen merk op, terwijl Lagerfeld werkte voor verschillende modehuizen zoals Chloé, Fendi en Chanel, maar ook H&M heeft hij aan zijn naam verbonden.

Close Up: Yves Saint Laurent vs Lagerfeld, donderdag 17 september, 23.00 uur, AVROTROS, NPO 2


Ga naar de site van Close Up voor meer informatie