Een bezoek aan Parijs met Frank Evenblij en een registratie van zijn laatste theatershow. Youp van ’t Hek is vandaag ruim aanwezig op Nederland 1.


De laatste theatershow van Youp van ’t Hek vulde zoals altijd moeiteloos de schouwburgen in het land. De voorstelling gaat over de ongeneeslijke midlifecrisis van de cabaretier. Als voorprogramma op de theatershow is er in de namiddag al een portret van Frank Evenblij en Youp van ’t Hek aan Parijs te zien.

Parijs

In vrijwel iedere show van Youp van ’t Hek gaat het vroeg of laat over de stad van de liefde. Parijs inspireert en fascineert hem. Reden voor Frank Evenblij om samen met Youp van ’t Hek naar de Franse hoofdstad af te reizen. Samen bezichtigen, bespreken en herbeleven ze belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de cabaretier. Het gaat over de appels van Cézanne, zwervers onder de bruggen en oud worden.

Ongeneeslijke midlifecrisis
In de show Omdat de nacht vertelt Youp over een man die hem na een voorstelling opwacht. Hij heeft een aantal vragen en wil zijn verhaal kwijt. De man vertelt over zijn leven en de surpriseparty, die te zijner ere werd gegeven en waarvan hij halverwege de avond weggevlucht is. Het is een tocht door het leven van deze zacht zeurende man, die model staat voor een groot deel van het Nederlandse volk.

Evenblij met Youp, 16.35 uur, Nederland 1
Youp van ’t Hek - Omdat de nacht, 20.30 uur, Nederland 1