Poolwolf carousel missed 1444831545

Wolven worden vaak als intimiderende roofdieren gezien, maar is dat wel terecht? Gordon Buchanan volgt een roedel van dichtbij in Natuur op 2: De poolwolvenfamilie en ik, een driedelige serie op de EO.

Voor de natuurserie, vanaf vrijdag te zien, reist Buchanan naar het ruige, nabij de Noordpool gelegen Ellesmere Island in Canada. De poolwolven die hier leven, zijn nog nooit met de mens in aanraking geweest. Hierdoor krijgt Buchanan de unieke kans om dichtbij een roedel van zes wolven te komen en in beeld te brengen hoe ze in het wild samenleven.

Kennismaking
In dit eerste deel leert Buchanan de wolven kennen: hij zet zijn tent op in hun territorium en wacht totdat ze poolshoogte komen nemen. Uiteindelijk wordt hij door moeder Luna naar haar hol geleid. Wanneer Luna’s jongen voor het eerst uit het hol komen, begint de onwaarschijnlijke relatie tussen Buchanan en de wolven.

Band met wolven groeit
Buchanan volgt de wolven twee seizoenen en wint het vertrouwen van Luna en haar jongen. Hij ziet hoe de familie opgroeit en leert hoe gevaarlijk het gebied kan zijn voor zowel wolven als mensen. Naarmate de band tussen Buchanan en de wolven versterkt, wordt steeds duidelijker hoe de wolf naast een gevreesde jager ook zeker een aandoenlijk familiedier kan zijn.