In Wo ist der Bahnhof nemen Van Kooten en De Bie het oorlogsverzet tijdens de Tweede Wereldoorlog op de hak. Speciaal voor de Boekenweek zie je de film in originele versie op Nederland 2.


Van Kooten en De Bie spelen in de film de gebroeders Gé en Arie Temmes. Tijdens de oorlog waren ze 14 en 15 jaar. Nu vertellen ze vol trots over hun verzetsdaad. Toen een Duitser hen vroeg waar het station was, stuurden ze hem de verkeerde kant op.

Gruwelijke ontdekking
Arie Temmes beantwoorde de vraag ‘Wo ist der Bahnhof?’ van de Duitse soldaat resoluut met ‘Do! Do ist der Bahnhof’ en wees hem de verkeerde kant op. De oorlog was totaal anders verlopen, wanneer hij hem de juiste weg had gewezen. Maar ook de vader van Gé en Arie had een belangrijke rol in deze gebeurtenissen. De broers doen een gruwelijke ontdekking en proberen te redden wat er te redden valt.

Originele versie
De film Wo ist der Bahnhof werd in 1985 voor het eerst uitgezonden en meteen bestempeld als klassieker. In 2003 werd de film (in korte versie, omdat de makers hem eerder nogal langdradig vonden) door tv-kijkers uitgeroepen tot Beste programma van Van Kooten en De Bie. Nu zie je de film in de lange, originele versie.

Wo ist der Bahnhof, vrijdag 22 maart om 20.55 uur op Nederland 2