Dumoulin groot carousel missed 1475755959

De grootheden uit de wielersport strijden tussen 9 en 16 oktober om de wereldtitel in de woestijn van Qatar. De NOS zendt de WK wielrennen live uit op NPO 1.

De oliestaat Qatar is het strijdtoneel van de WK wielrennen op de weg. Lukt het wereldkampioen Peter Sagan in temperaturen boven de 40 graden zijn titel op de weg te verdedigen? De NOS volgt de Nederlandse wielrenners op de voet, waaronder Tom Dumoulin en Olympisch kampioene Anna van der Breggen.

Nederlandse favorieten
De Nederlanders Tom Dumoulin en Jos van Emden rijden zowel de individuele tijdrit (12 oktober) als de wegwedstrijd (16 oktober). Het vlakke parcours is in voordeel van de sprinters. Bondscoach Johan Lammerts rekent op favorieten Niki Terpstra, Dylan Groenewegen en Danny van Poppel. Bij de vrouwen zijn Marianne Vos, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk titelkandidaten.

Volg het WK bij de NPO
Studio Sport besteedt deze week op NPO 1 uitgebreid aandacht aan de WK wielrennen in Qatar. Rechtstreeks of in samenvatting in de reguliere uitzendingen van Studio Sport. Ook Langs de Lijn op NPO Radio 1 doet verslag.

Studio Sport: ploegentijdritten, zondag 9 oktober, vanaf 13.10 uur, NOS, NPO 1
Studio Sport: individuele tijdrit vrouwen, dinsdag 11 oktober, vanaf 13.20 uur, NOS, NPO 1
Studio Sport: individuele tijdrit mannen, woensdag 12 oktober, vanaf 13.25 uur, NOS, NPO 1
Studio Sport: wegwedstrijd vrouwen, zaterdag 15 oktober, vanaf 12.30 uur, NOS, NPO 1
Studio Sport: wegwedstrijd mannen, zondag 16 oktober, vanaf 13.10 uur, NOS, NPO 1


Kijk live NPO 1

Luister live NPO Radio 1
Lees meer over de WK Wielrennen op NOS.nl